Засідання творчої групи “Пошук” учителів зарубіжної літератури

19.02.2024 11:56

 Інформатизований світ дуже стрімко змінюється, і ми, педагоги, постійно задумуємося над тим, як зробити урок цікавим, сучасним, щоб учні з бажанням ішли в клас, як виховати людину, яка б уміла поєднати свій духовний світ, знання, практику, творчість.

13 лютого 2024 року відбулося засідання творчої групи “Пошук” учителів зарубіжної літератури (координатор Олена МАТЕЙЧУК, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Галина КУДИМЕНКО, учитель зарубіжної літератури першої кваліфікаційної категорії Пашківського ліцею).
Олена Володимирівна акцентувала увагу на освітніх втратах, як серед учнів, так і вчителів. Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників наголосила на виборі підручників для 7 класу НУШ згідно чинних модельних програм.
Галина Ігорівна зазначила, що візуалізація на уроках зарубіжної літератури відіграє значну роль. Керівник підготувала ряд інструментаріїв для організації цікавих практичних робіт зі школярами. Учасники творчої групи мали змогу поспілкуватися з видатними постатями минулого за допомогою штучного інтелекту( Чат” На Урок”),зіграти у вебквести на платформі “ Всеосвіта”. Педагоги працювали практично(створювали вправу “ Кросворд” за допомогою онлайн- сервісу Learning Apps, знайомилися з ігровою навчальною платформою Kahoot!).
Педагогічна майстерність - це обов'язок кожного вчителя. Тільки творчий педагог може виховати творчу особистість. Це щоденна праця, це відповідальність за результат своєї праці. Це постійна потреба самовдосконалюватися, учитися. Це постійний творчий пошук.