Засідання педагогічної майстерні для вчителів української мови та літератури

22.02.2024 16:41

22 лютого 2024 року відбулося засідання педагогічної майстерні «Інноваційні засоби підвищення мовної культури та грамотності учнів на уроках української мови та літератури з використанням технології майндмеппінгу за допомогою технічних засобів та інформаційних сервісів» за участі координатора, директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Матейчук О.В.  Заняття відбулося офлайн на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Глущенко Н.В.,

учитель української мови і літератури ОЗО «Макарівський ліцей № 2».

Тема зібрання «Сучасні форми візуалізації навчального матеріалу на уроках української мови як засіб підвищення активності учнів з теми «Безсполучникове складне речення» шляхом впровадження майндмеппінгу».

У процесі бесіди керівник педмайстерні сказала, що в сучасному освітньому середовищі, де активна участь учнів є ключовим фактором успішного навчання, використання сучасних методів візуалізації стає надзвичайно важливим. А вивчення теми безсполучникових складних речень на уроках української мови відзначається високим ступенем абстракції та складнощами в сприйнятті.

За словами Наталії Володимирівни, технологію майндмеппінгу необхідно використовувати для вивчення безсполучникових складних речень, адже цей метод допоможе учням  систематизувати інформацію, візуалізувати структуру речень та розібрати їх складові.

Словесники-філологи знову взяли участь у презентації, під час якої поділилися своїми досягненнями у впровадженні технології майндмеппінгу за допомогою технічних засобів та інформаційних сервісів.

Укотре на засіданні панувала доброзичлива атмосфера.