Засідання методичної панорами інноваційних технологій в освітній діяльності початкової школи ”Світ чекає крилатих”

16.02.2024 15:30

Якщо Ви бачите щасливих дітей, які поспішають до школи, прагнучи досягати нових висот, то будьте певні – це КРИЛАТИКИ!

Якщо Ви зустріли дорослих, які впевнені у безхмарному майбутньому своїх дітей – це ОКРИЛЕНІ батьки!

Якщо Ви знайомі з вчителями, які обожнюють свою роботу і пишаються захмарними досягненнями своїх учнів – це  натхненні СТОКРИЛІ педагоги!

15 лютого 2024 року відбулося друге засідання методичної панорами інноваційних технологій в освітній діяльності початкової школи “Формування ключової компетентності вміння вчитися — у молодших школярів на основі освітнього проєкту” Світ чекає крилатих” у межах Нової української школи.

Координатор Валентина ШКУРАТОВА, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Керівник Світлана МОЩЕНКО, учитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії Пашківського ліцею.

Світлана Іванівна презентувала досвід роботи за унікальною системою навчання” Світ чекає крилатих”, яка розв”язує завдання якісного і корисного для життя навчання, допомагає виховати упевнених та успішних людей.

Учителька поділилася інноваційними підходами до  організації освітнього процесу :толока, занятття-квести, дослідницько-пошукові та інтерактивні методи, селфі-аудит, селфі-трек  та ознайомила з методичною родзинкою проведення уроків- навчання учнями Лаксиків, адже найкращий спосіб володіти знаннями та навичками-це навчати когось, навчання через навчання.

Керівник ознайомила колег із здоров’язбережувальними технологіями освітньої програми” Світ чекає крилатих” та надала можливість переглянути цікаві та корисні вправи з нейробіки, продемонструвала Бокси, які містять багато роздаткового матеріалу, ігри, наочність.

Педагог розповіла про інноваційний підхід до формувального оцінювання учнів, про організацію самооцінювання (самостійне визначення дитиною ступеня оволодіння навчальним матеріалом) за новітньою програмою.