Засідання майстер-класу для керівників закладів освіти громади

30.10.2023 14:25
Інклюзія без ілюзії.
Відчиняємо двері до рівних можливостей
Інклюзивна освіта в Україні стрімко розвивається, тому й виникає безліч запитів від педагогів щодо нагальних питань допомоги дітям з особливими освітніми потребами.
Відбулося перше засідання майстер-класу для керівників закладів освіти громади "Інклюзія в ЗО: шляхи реалізації, теоретичні засади та практичні поради" (координатор Олена МАТЕЙЧУК, директор центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Вікторія ЧЕРНЯВКА, директор Маковищанської гімназії).
Присутні познайомилися з тематикою занять майстер-класу, визначили основні напрямки роботи. Для організації інклюзії в закладі освіти важливо чітко визначити специфіку даного питання. Для розуміння можливостей свого закладу керівники провели SWOT-аналіз щодо запровадження інклюзії в конкретно взятих закладах освіти. Цікавими були і результати мозкового штурму з питання залучення дітей з ООП до різних напрямків діяльності закладів освіти. Керівники вчилися визначати сильні сторони дітей та використовувати їх для адаптації кожного учня/вихованця в дитячому колективі. Окремо присутні розглянули питання підтримки батьків діток з ООП, співпрацю «вчитель-асистент вчителя».
Вікторія Вікторівна зазначила, що участь у майстер-класі сприяла фаховій підтримці щодо координації роботи закладів освіти. Присутні окреслили практичну спрямованість, корисність та ресурсність роботи професійної спільноти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Усі реакції:
1