Заняття консультпункту для вчителів інформатики

10.01.2024 12:19
09 січня 2024 року у режимі онлайн відбулося заняття консультпункту для учителів інформатики з теми «Особливості вивчення  3D -  графіки на уроках інформатики»(координатор Тетяна Булах, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Євгенія Вовкула, учитель інформатики Макарівського ліцею №1, учитель вищої категорії, «старший учитель», «відмінник освіти»).
Тема заняття «Робота з онлайн – програмою Tinkerkard для створення 3-D об'єктів». Tinkerkard – безкоштовний «хмарний» ресурс, все зберігається у «хмарному сховищі», не займаючи місце у вашому комп'ютері. Ресурс простий та доступний для використання в освітньому процесі. 
   На занятті учителі інформатики мали змогу ознайомитися з програмою Tinkerkard (інтерфейсом,функціями,робочою площиною, перевагами та недоліками програми).  Вдосконалювали навички зі створення тривимірної анімації в онлайн -програмі, створювали 3-D модель будинку, іграшкову пірамідку з анімацією.                                                                         
Tinkercad розраховано на простоту використання, зокрема в освітніх програмах. За  допомогою даної програми дуже легко  можна створювати тривимірні об’єкти та відправляти їх на  3-D друк, створювати рекламу та моделі прикрас, дизайн приміщень та інше. Дані знання та вміння  є актуальними на даний час!