Заняття консультпункту для учителів основ здоров’я та інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут», «Вчимося жити разом»

19.02.2024 11:59
Візуалізація в освіті…майдмеппінг..
Що таке візуалізація в освіті?
Візуалізація навчальної інформації — це набір графічних елементів і зв'язків між ними, який використовується для передачі знань від експерта до людини або групи людей, що розкриває причини і цілі цих зв'язків в контексті переданого знання.
Майндмеппінг (mindmapping, ментальні карти) — це зручна і ефективна техніка візуалізації мислення і альтернативного запису.
Візуалізація покликана донести до користувача те, що він зазвичай не бачить. В першу чергу, візуалізація дозволяє охоплювати великі обсяги інформації, наче стискаючи її, роблячи компактною. Так само, вона дозволяє зробити доступнішим сприйняття складної інформації. Учителі можуть влучно використовувати цю природну особливість людини, щоб передавати їй велику кількість даних.
Відбулося заняття консультпункту  «Нова українська школа: Формування соціальної і здоров’язбережувальної компетентностей у 5-6 класах ЗЗСО на засадах компетентнісного підходу» для учителів основ здоров’я та інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут», «Вчимося жити разом» (координатор Тетяна Булах, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Інна Очеретюк, учитель основ здоров’я та  біології вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель», Пашківського ліцею).
 На даному занятті вчителі Макарівської громади розглядали тему «Сучасні форми візуалізації навчального матеріалу на уроках інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут», «Вчимося жити разом» як засіб підвищення активності учнів шляхом упровадження майндмеппінгу. Інструменти вчителя.» Інна Андріївна ознайомила присутніх з історією виникнення майндмеппінгу, основними принципами створення ментальних карт та зробила докладний аналіз застосунків для візуалізації на уроках. Показала зразки створення ментальних карт на власних уроках.