Важливо не те, що з нами відбувається, а те, як ми до цього ставимося

08.02.2024 10:55

Важливо не те, що з нами відбувається, а те, як ми до цього ставимося

Для працівників ЗДО 07 лютого 2024 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників відбувся майстер-клас «Діти і війна: техніки зцілення».

Координатор Тетяна СТЕРНЮК, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, Анастасія МУШКІВСЬКА, психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Ірина ЮХИМЕНКО, практичний психолог Макарівського ЦРД «Пролісок».

Ірина Русланівна презентувала тему стосовно емоційного вигорання педагогів під час війни. Майстер-клас розпочався у форматі тренінгу що було дуже цікаво і незвично. Кожен учасник коротко розповів про себе, про те, що мотивує, що надихає і те, хто як бачать своє професійне майбутнє.

Коли в країні війна, то люди перебувають у стані перманентного стресу. Вони переживають за своє життя та життя своїх близьких, постійно читають тривожні новини, непокояться про своє майбутнє. Все це перевантажує психіку та нервову систему і спричиняє емоційну втому, яку часто також називають емоційним вигоранням. Ірина Русланівна акцентувала увагу на збережені власного емоційного стану.

Вигорання починається поступово, а рішення покинути свою професію приходить раптово. Для запобігання такого рішення були запропоновані певні методи лікування для кожної стадії вигорання.