#Сучасні технології в освіті#

21.12.2023 12:01
#Сучасні технології в освіті#
Інтерес до вивчення предмету багато в чому залежить від того, як проходять уроки. Застосування комп'ютерної техніки  дозволяє зробити урок нетрадиційним, яскравим, насиченим, наповнюючи його зміст знаннями з інших наочних областей, що перетворюють математику з об'єкту вивчення у засіб отримання нових знань. При цьому комп'ютер не замінює вчителя, а тільки доповнює його.
19 грудня 2023 року відбулося друге заняття майстер -класу  для вчителів математики  «Підвищення мотивації до навчання математики в умовах дистанційного та змішаного навчання у профільних класах» (координатор Тетяна Булах, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Валентина Тимощенко, учитель математики Макарівського ліцею №1, учитель вищої категорії, «старший учитель», «відмінник освіти»).
На занятті учителі математики опановували навички роботи з онлайн - дошкою Clevermaths. Clevermaths має всі функції, які можна очікувати від корисного програмного забезпечення для проведення онлайн-занять. Допомагає вчителю зробити уроки математики цікавими за допомогою інтерактивних інструментів. Дає змогу записувати  наукові експерименти та зберігати результати в папках, вимірювати лінії та фігури, будувати графіки. Окрім розпізнавання тексту, існує також революційна функція розпізнавання формул, яка автоматично перетворює рукописну формулу в текст.