Щодо педагогічної майстерні учителів української мови та літератури

20.02.2023 11:04
16 лютого 2023 року відбулося друге засідання педагогічної майстерні для вчимтелів української мови та літератури «Інноваційні засоби підвищення мовної культури та грамотності учнів на уроках української мови та літератури з використанням технології майндмеппінгу за допомогою технічних засобів та інформаційних сервісів».
Координатор Тетяна Дзюба, консультанта Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Наталія Глущенко, учитель української мови та літератуни ОЗО "Макарівський ліцей №2".
Тема заняття: «Оптимізація процесу навчання в контексті формування в учнів життєвих компетентностей на уроках української мови з тем "Складносурядне та складнопідрядне речення" шляхом упровадження майндмеппінгу".
У процесі роботи вчителі творчо працювали, ділилися своїми думками, відпрацьовуючи практику складання ментальних карт за допомогою технічних засобів та інформаційних сервісів. Також, використовуючи різні програмні середовища, словесники демонстрували цікаві інтелект-карти, ділилися досвідом роботи.
Значну частину заняття було приділено способам і методам роботи з додатками системи «Гугл» за допомогою Chrombook. Оскільки в наш час багато сервісів є доступними саме онлайн, то за допомогою цього пристрою можна користуватися максимально зручно, швидко. А також ефективно використовувати технологію майндмеппінгу на уроках української мови.