Про засідання творчої групи " Напрями змін" учителів української мови та літератури громади

06.10.2022 15:49

Сучасний учитель - агент змін

Реформа освіти вимагає не лише зміни програми, але й головного рушія покращень в освіті - самого вчителя. Українська школа буде успішна, якщо до неї прийде людина-лідер, яка зможе вести за собою, яка любить свій предмет,яка його фахово викладає.  

Творча група - одна з дієвих колективних форм методичної роботи. Перше засідання творчої групи " Напрями змін" учителів української мови та літератури громади відбулося з теми " Шляхи вдосконалення професійної компетентності вчителя української мови та літератури в умовах Нової української школи" ( координатор Тетяна Дзюба, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Наталія Ткаченко, учитель української мови та літератури Ніжиловицької гімназії).                                                                     

Ключові компетентності вчителя НУШ; формувальне оцінювання - нові підходи до філософії навчальної діяльності, як воно може стати інструментом навчання та підвищення мотивації, й обговорили учасники творчої групи. Також отримали поради, як застосовувати на практиці матеріали для формувального оцінювання.                                                                                        

Педагогам запропоновано завдання на період між засіданнями: створити мотиваційні картки та інтерактивні плакати.