Про засідання практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти громади

23.03.2023 10:46

Запровадження військового стану в країні в зв’язку зі збройною агресією внесли значні корективи в діяльність освіти. У реаліях сьогодення особливо значущим є розуміння, що життя та психологічне благополуччя дітей є найвищою цінністю. Тож наразі вкрай важливо надавати їм повсякденну психологічну допомогу та емоційну підтримку.

22 березня 2023 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулося засідання практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війти. Безпека в інтернеті».

Координатор Олена Матейчук, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Людмила Левицька, практичний психолог ОЗО «Червонослобідський ліцей».

Людмила Василівна підготувала презентацію за підсумками навчання за програмою «Управління проблемами плюс» індивідуальної психологічної допомоги для дорослих у стані дистресу. Очікувані результати: уміння керувати своїми емоційними реакціями та практичними проблемами, долати труднощі, які можуть виникнути в житті.

Олена Володимирівна поділилася досвідом нових творчих підходів до вирішення професійних завдань в освітньому середовищі. Запропонувала практичним психологам громади долучитися до відвідин засідань «Важливі навички в періоди стресу» (тренер Пархоменко Альона Іванівна) та на навчання за програмою емоційного благополуччя вчителів (ГО «Істок»).

Альона Іванівна наголосила, що важливим аспектом у роботі є надання знань щодо ознак стресового стану та стратегій поведінки в ньому, підвищення рівня стресостійкості.

Учасники засідання виявили бажання продовжувати освітню співпрацю з метою професійного розвитку.