Про засідання педагогічної студії для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи

15.03.2023 11:40
14 березня 2023 року в режимі онлайн відбулося чергове засідання педагогічної студії "Організація освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання в період воєнного стану" для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи.
Координатор Олена Матейчук, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Лариса Мокеєва, заступник директора з навчально-виховної роботи Королівського ліцею.
Новий Державний стандарт освіти вимагає формування життєтворчих компетенцій учня, які в майбутньому зроблять дитину успішною. Це спільна справа батьків, сім'ї та школи. Тому на засіданні акцент було зроблено на реалізацію комунікаційної структури "учитель-учень-батьки" та на одну із форм контролю за особистісним ростом здобувача освіти - формувальне оцінювання.
Лариса Петрівна окреслила питання для розгляду у ході презентації, представила інструментарій формувального оцінювання та поділилася досвідом застосування на практиці матеріалів для оцінювання.
Олена Володимирівна наголосила на необхідності постійного професійного розвитку вчителя Нової української школи. Зазначила, що він повинен розвивати дитину і створювати атмосферу, в якій цікаво... Педагог має виконувати роль лідера, але такого, який не нав'язує, а організовує і координує весь освітній процес, перевага в якому надається різнобічному розвиткові, формуванню особистості.
Колеги мали цікаву палітру поглядів. Заключне засідання педагогічної студії відбулося як продуктивна і творча зустріч однодумців, які залишилися задоволеними плідною роботою та напрацьованими спільними результатами.