Про засідання майстер-класу для заступників директорів з ВР

25.11.2021 14:09

24 листопада 2021 року в онлайн-режимі на платформі ZOOM за участі директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Матейчук О.В. відбулося засідання майстер-класу для заступників директорів з ВР "Демократичне виховання: розвиток компетентностей для демократичного суспільства в Новій українській школі" (керівник Кочкур Н.М.).

Олена Володимирівна зазначила, що визначним чинником і передумовою демократичних перетворень в українському суспільстві є зміна способу мислення людей, їхніх ціннісних орієнтацій і виховання нової генерації громадян незалежної держави. Освіта є чи не єдиним потужним знаряддям для виконання цього завдання.

Наталія Михайлівна презентувала навчальні посібники, розроблені й опубліковані Радою Європи з метою надання допомоги школам та їхнім освітнім закладам щодо впровадження і розвитку програми "Освіта для демократичного громадянства".

КЗ "Макарівський багатопрофільний ліцей" налагодив партнерські зв'язки з органами місцевого самоврядування. Це сприяє поглибленню демократичної участі й залучення  на місцевому рівні.