Про засідання майстер-класу для керівників, заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи

10.01.2023 15:19

09 січня  для керівників, заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи у форматі онлайн відбулося перше засідання майстер-класу Ковалінської О.А., директора ОЗО "Макарівський ліцей №2" Макарівської селищної ради Бучанського району Київської області. Тема засідання "Культура партнерства в освітньому процесі".

Координатор зустрічі Матейчук О.В., директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

На початку зібрання Олена Матейчук наголосила, що актуальність зазначеної проблеми досить очевидна, оскільки школа має ініціювати новий зміст та форми використання педагогіки партнерства, глибше залучати родини до побудови освітньої траєкторії людини. Новий зміст освіти щодо співробітництва педагогів орієнтує вчителів,  батьків на особистісний розвиток учнів, на поважне ставлення до дітей.

Теоретична частина заняття розпочалася з презентації Оксани Анатоліївни. Акцент керівника був зроблений на тому, що педагогіка партнерства – ключовий компонент формули Нової української школи.

У практичній частині заняття з учасниками майстер-класу було проведено вправу "Бінго", "Друдлі", "Коло однодумців".

Оксана Анатоліївна зазначила, що педагогіка партнерства - це простір дитинства, який будується на засадах рівності, діалогу, співпраці.

 Директор плекає надію, що слід будувати довіру між школою, дітьми, батьками та суспільством.