Про засідання майстер-класу для керівників шкіл, заступників директорів шкіл з виховної роботи, педагогів-організаторів

12.12.2022 14:41
Відбулося засідання майстер-класу для керівників шкіл, заступників директорів шкіл з виховної роботи, педагогів-організаторів "Розвиток демократичної культури в закладі освіти". Координатор Олена Матейчук, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Вікторія Суміш, заступник директора з виховної роботи Макарівського ліцею №1.
 
Сучасна школа - це щось значно більше, ніж традиційна передача знань. Школа відіграє ключову роль у вихованні громадян, які мають бути готовими до життя у демократичному суспільстві і до конструктивної взаємодії з іншими.
 
Мета даного майстер-класу: впровадження "Демократичної школи" в закладах освіти громади; поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі, а також сприяння побудові освітнього процесу на принципах освіти з прав людини та демократичного громадянства.
 
Олена Володимирівна наголосила на тому, що сучасна школа повинна допомагати учням учитися, як керувати власним життям, критично мислити, працювати в команді й брати на себе відповідальність - розвивати навички необхідні для життя в демократичному суспільстві.
 
Вікторія Вікторівна підготувала презентацію, де чітко окреслила перші кроки в Макарівському ліцеї в рамках Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства "Демократична школа".