Про заняття Школи комп'ютерної грамотноті для вчителів мовно-літературної та історичної галузей

27.01.2023 11:07

В умовах швидкого розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та зростання вимог до якості освіти необхідним стає процес адаптування та впровадження нових інформаційних сервісів на основі конкурентних технологій. Саме тому перед педагогами ЗЗСО постає завдання освоїти різні освітні платформи для надання якісних знань та візуалізації освітнього процесу. 

26 січня 2023 року учителі мовно-літературної та історичної галузей зустрілися на другому занятті Школи комп'ютерної грамотноті "Графічний редактор як один із засобів унаочнення інформації вчителів мовно-літературної та історичної галузей" (координатор Тетяна Дзюба, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник  Марина Караулан, учитель української мови та літератури ОЗО "Макарівський ліцей №2"), де навчилися працювати з графічним редактором Microsoft Paint, який дозволяє створювати, редагувати та роздруковувати малюнки, використовувати складну графіку, зображення, анімацію тощо.  

   Марина Володимирівна показала, які  функції виконує  Paint  та як використовувати дану програму на уроках української мови та літератури. Продемогструвала матеріали та поділилася власним досвідом  роботи з графічним редактором. Тетяна Федоренко, Андрій Булах презентували власні наробки, які можна використовувати на уроках історії. 

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо практичного використання отриманих знань у своїй професійній діяльності з метою самоосвіти, самовдосконалення.