Про практикум зі створення блогів та сайтів для вчителів громади

15.02.2023 13:44
Сьогодні, у еру смартфонів, швидкісного інтернету 4G ведення звичайного текстового блогу вже виглядає трішечки відсталим, бо при швидкому інтернеті майже всім стає доступим перегляд відео у високій якості будь в якому місці на землі. Саме тому пояснюється така висока популярність таких відеосервісів як YouTube, Vimeo та ще багато інших.
 
Та якщо ви ще не готові вести відеоблог, а у вас є багато, на вашу думку, цікавих ідей ви можете сміливо винести їх на обговорення у власному блозі. Звісно, що дехто давно вже це робить на сторінках фейсбуку, та з точки зору пошукових систем накшталт Google search, Yahoo!, Мета (українська) та інших, правильніше вести блог на незалежному сайті та ділитися з аудиторією через соціальні мережі. І це можна зробити дуже просто та без обмежень.   А для сучасного вчителя блог - це необхідна умова професійної діяльності.
 
  Блог - новий вид психотерапії. Саме таку назву мало перше заняття - практикум із створення блогів та сайтів для вчителів, яке відбулося 15 лютого 2023 року. Координатор зустрічі Тетяна Булах , консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Керівник  Олександр Сорокін , учитель інформатики Забуянського ліцею.  
          
Олександр Васильович ознайомив присутніх з суттю поняття "Блог", метою створення блогів, вибором платформи, створенням та наповненням відповідним контентом. Вчителі мали змогу, керуючись покроковими інструкціями, створити власний канал на Telegram, наповнювати необхідним матеріалом та керувати інформацією.