Про онлайн майстер-клас учителів історії, правознавства та громадянської освіти Макарівської громади

03.02.2023 10:19
2 лютого 2023 року вчителі історії, правознавства та громадянської освіти Макарівської громади взяли участь в онлайн майстер-класі "Використання сучасних інформаційних технологій в освітньому процесі на уроках історії та правознавства". Координатор Дзюба Тетяна Михайлівна, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Мочернюк Ярослава Миколаївна, учитель історії та правознавства Макарівського ліцею №1. Учасники майстер-класу навчалися працювати з онлайн - сервісом Edpuzzle, який є безкоштовним для створення відеофрагментів з аудіо- та текстовими коментарями, вбудованими запитаннями різного типу. За допомогою цього сервісу будь-який відеоролик з популярних відеохостингів за лічені хвилини перетворюється у справжній відеоурок із вправами, вікторинами та додатковими питаннями.
Ярослава Миколаївна наголосила на тому, що освітні відео та інтерактивні анімаційні ролики - відмінний інструмент для якісного навчання. Продемонструвала, як за допомогою яскравих відео можна стисло й водночас цікаво та змістовно передати ключовий зміст програмного матеріалу.
Тетяна Михайлівна ознайомила учасників зібрання з новою платформою Just Class, яку створили в Україні, на ній учителі зможуть автоматично перевіряти й оцінювати виконані домашні завдання та перетворюватим їх на захопливу гру онлайн. Кожна вправа містить аудіо, відео, фото та цікаву освітню механіку, яка занурює учнів у навчальний процес. Така гейміфікація допомагає краще засвоїти шкільну програму й отримати задоволення.