Презентаційний меседж: моделювання професійної діяльності педагога

22.02.2024 10:15
Про міжатестаційний період
Як провести педагогічним працівникам цей час із користю? І який термін цього періоду?
Міжатестаційний період - це час, який можна провести корисно та пізнавально, вдосконалюючи загальні та професійні компетентності.
19 лютого 2024 року відбувся презентаційний меседж: моделювання професійної діяльності педагога. Навчання заступників директорів з навчально-виховної роботи Макарівської громади щодо планування підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти (координатор Олена МАТЕЙЧУК, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників).
Олена Володимирівна наголосила на тому, що в усьому світі значна увага приділяється підготовці кадрів. Запропонувала колегам методичні рекомендації щодо планування підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів закладів освіти. Директорка Центру зазначила, що для належного оцінювання педагогічних компетентностей під час атестації педагогічного працівника ЗЗСО варто застосовувати зміст професійного стандарту ЗЗСО.
На семінарі були присутні консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників.
Тетяна Валентинівна довела до відома заступників план-календар післядипломного підвищення кваліфікації педагогічних працівників і керівних кадрів освіти на курсах КНЗ КОР "Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів".
Тетяна Володимирівна звернула увагу на те, що у лютому 2024 року стартував І етап конкурсного відбору підручників для 7-х класів Нової української школи.
Традиційною у Центрі є рубрики "Запитай у фахівця". До зібрання заступників долучилася Інна Маніленко, юристка, сертифікована тренерка з підвищення кваліфікації директорів та заступників директорів ЗЗСО відповідно до концепції "Нова українська школа".
Інна Володимирівна представила власну кваліметричну модель оцінювання професійного розвитку вчителя. Тренерка скористалася практичним кейсом: питання - відповідь - роз'яснення. Заступники ЗЗСО мали унікальну нагоду не лише почути кваліфіковані відповіді, але й обговорити важливі методики оцінювання професійного розвитку педагогічних працівників ЗЗСО за новим професійним стандартом.
Дякуємо Інні Маніленко за участь у зібранні, співпрацю з педагогічними працівниками громади. Бажаємо учасникам презентаційного меседжу професійного зростання та уміння організувати власний час так, щоб устигати більше, отримуючи від цього максимум віддачі й залишаючи достатню кількість вільного часу.