Педагогічна майстерня вчителів української мови та літератури

17.11.2023 10:27

Продовжила роботу педагогічна майстерня вчителів української мови та літератури з проблемного питання «Інноваційні засоби підвищення мовної культури та грамотності учнів на уроках української мови та літератури з використанням технології майндмеппінгу за допомогою технічних засобів та інформаційних сервісів».

Засідання відбулося 15 листопада 2023 року у режимі онлайн на платформі “Zoom”, (координатора Олена МАТЕЙЧУК, директор центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Наталія ГЛУЩЕНКО, учитель української мови та літератури ОЗО «Макарівський ліцей №2»).

На зібранні було затверджено план роботи педагогічної майстерні на 2023/2024 н.р.

Особливу увагу було приділено темі «Шляхи підвищення мовної культури та грамотності учнів на уроках української мови з тем «Складносурядне речення. Складнопідрядне речення», використовуючи ментальні». Окрім того, Наталія Володимирівна нагадала про технологію майндмеппінгу та інформаційні сервіси створення ментальних карт.

У процесі роботи вчителі творчо працювали, ділилися своїми думками. Усі учасники педагогічної майстерні підкреслили, що вивчення тем  "Складносурядне та складнопідрядне речення" за допомогою технології майндмеппінгу є ефективним методом для підвищення мовної культури та грамотності учнів. Цей підхід допомагає їм візуалізувати та систематизувати інформацію, роблячи навчання більш доступним та зрозумілим. Інтелект-карти не лише допомагають учням осмислити теоретичні аспекти складносурядних та складнопідрядних речень, але й стають засобом активного залучення до навчання, сприяючи їхньому кращому розумінню та впровадженню отриманих знань у власній мовній практиці, яка включає письмо та усне мовлення.