Нарада в режимі онлайн для практичних психологів і соціальних педагогів громади

03.05.2023 13:57

27 квітня 2023 року на базі центру професійного розвитку педагогічних працівників Відділу освіти, молоді, фізичної культури і спорту Макарівської селищної ради відбулася нарада в режимі онлайн для практичних психологів і соціальних педагогів громади.

Координатор зустрічі Олена Матейчук, директор Центру.

Олена Володимирівна презентувала рекомендований алгоритм дій щодо попередження та профілактики суїцидальної поведінки в підлітків. Було наведено низку методичних рекомендацій щодо профілактичних заходів, які допоможуть учасникам освітнього процесу підвищити психологічну освіту та навички емоційної саморегуляції, конструктивних вирішень проблем та стресових ситуацій.

Важливий акцент було зроблено на підготовці аналітично-статистичних матеріалів фахівців психологічної служби, які цьогоріч подаються виключно в онлайн форматі через єдину електронну систему звітності.

У другій частині зібрання було розглянуто коло актуальних питань щодо особливостей забезпечення психологічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах війни.

Отримана інформація допоможе фахівцям психологічної служби впроваджувати зміни, а найголовніше - сприятиме наданню професійної психологічної допомоги учасникам освітнього процесу.