Майстер-клас для вчителів мовно-літературної, історичної, мистецької галузей

30.10.2023 11:53

Розбудова національного виховного простору освітньої системи

засобами STREAM-освіти

Страшні події, які відбуваються у нас, в Україні, пробудили національно-патріотичні почуття в мільйонів громадян, виявили здатність українців жертвувати власним життям заради свободи Батьківщини, її щасливого майбутнього-наших дітей, яких ми повинні виховати патріотами.

26 жовтня 2023 року відбувся майстер-клас для вчителів мовно-літературної, історичної, мистецької галузей «Сучасний погляд на патріотичне виховання засобами STREAM-освіти» (координатор Валентина ШКУРАТОВА, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Надія АЩЕНКО, учитель історії та правознавства вищої кваліфікаційної категорії, «вчитель-методист», «Заслужений учитель України» ОЗО «Макарівський ліцей №2»).

Надія Василівна зазначила що підходи до освітнього простору мають змінитися, необхідно шукати нові ідеї та рішення щодо виховання учнів.

Саме розбудова національного виховного простору освітньої системи засобами STREAM-освіти надає можливість педагогу виховати самодостатнього громадянина – патріота України з високоморальними якостями та переконаннями.

Керівник трансформувала нові ідеї у вигляді фестивалю популярних форм національно-патріотичного виховання, які можна застосовувати на уроках та у позаурочний час.

Поділилася досвідом залучення учнів та їх батьків до дослідницької діяльності.

Зустріч була інформативною, цікавою й корисною.