Майстер – клас для вчителів математики

24.10.2023 09:05
Ви коли-небудь замислювались про те, наскільки великий вплив має математика  на наше повсякденне життя?
Ні, ми не говоримо про дроби або заповнення робочих зошитів, а про математику у формі логіки та вирішення проблем, які постійно з’являються поза навчанням. Математика є частиною нашого життя, більше ніж багато хто думає, і дозволяє нам краще зрозуміти навколишній світ. 
Використання цифр можна знайти скрізь, починаючи від кулінарії, закінчуючи медициною та засобами масової інформації. Здійснення покупок, приготування страв, купівля нерухомості, виготовлення виробів  своїми руками, подорожі,  відеоігри, відлік часу - усе це було б неможливим без існування математики.
Але, на жаль, інтерес до математики стрімко зникає у дітей. Як цьому завадити? Яким чином  зацікавити сучасних учнів? Що для цього може зробити вчитель?  Відповіді на дані запитання було отримано на занятті майстер – класу для вчителів математики  «Підвищення мотивації до навчання математики в умовах дистанційного та змішаного навчання у профільних класах» (координатор Тетяна Булах, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Валентина Тимощенко, учитель математики Макарівського ліцею №1, учитель вищої категорії, «старший учитель», «відмінник освіти»).
   Валентина Вікторівна поділилася досвідом з колегами щодо роботи на різних  платформах під час змішаного та дистанційного навчання; розкрила власні секрети підвищення інтересу в учнів, запропонувала матеріали колегам.