Консультпункт учителів мовно-літературної галузі

17.05.2023 15:29
Штучний інтелект уже є не просто витвором фантастики. Експерти зазначають, що невдовзі він впевнено ввійде в освіту. У світі вже існують інтерактивні помічники та адаптивні програми для навчання, які дають змогу за допомогою штучного інтелекту персоналізувати освітній процес і спростити певні технічні завдання.
   Під час зустрічі 16.05,2023 року  на засіданні  консультпункту «Традиційні та інноваційні підходи у створенні креативної інтелектуальної особистості на уроках словесності» (координатор Тетяна Дзюба, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників; керівник Тетяна Суздальцева, учитель української мови і літератури, зарубіжної літератури ) учителі мовно-літературної галузі радилися ,  як можна використати штучний інтелект на своїх уроках.    
    Чат GPT , генеративний інструмент, допомагає створювати тексти різних стилів і жанрів,  вправи на розуміння теми. У березні 2023 року Освітній проєкт «На Урок» презентував перший українськомовний чат на базі штучного інтелекту ChatGPT.  Учні на уроках можуть брати інтерв’ю в науковців, державотворців, митців, писати оповідання в парі з відомими письменниками.
  За допомогою програм Сlipdrop і Вing  створюються приголомшливі візуальні ефекти, які допоможуть «осучаснити»  персонажів твору, змінити фон зображення.
    Штучний інтелект може мати великий вплив на шкільну освіту, забезпечуючи вчителям та учням більш ефективне та зручне навчання.