Конкурс підручників триває…Зроби СВІЙ вибір….

23.02.2024 11:33
Конкурс підручників триває…Зроби СВІЙ вибір….
Вчителі природничої галузі ( Географія) громади долучилися до обговорення модельних програм та запропонованих версій підручників. Тепер кожен має зробити СВІЙ вибір!  
Координатор зустрічі Тетяна БУЛАХ, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників.
Попри війну, освітяни очікують на нові підручники та готуються навчати за «нушівськими» програмами. Як підготуватись учителям? Як працювати з програмами НУШ?
 Світ змінився — зараз потрібно створювати інноваційні та креативні продукти, а для цього треба мати сміливість та мислити самостійно. Нас так вчили — треба повторити думку вчителя. Зараз же нас більше цікавлять не відповіді, а вміння поставити запитання, виразити себе, а не відтворити когось. !НУШ передбачає самовираження.!  І право на помилку. Помилятись, підійматись і працювати далі — це набагато краще, ніж боятись, але треба розуміти свої помилки і виправляти їх. Має бути співпраця учня, вчителя та батьків. 
 НУШ передбачає прозору, змагальну та демократичну процедуру відбору модельних програм та підручників. Пам’ятаємо про те, що вчитель обирає програму та підручник під клас, у якому працює. У якому йому потрібно буде створити Новий освітній простір для реалізації  концепції НУШ.