Хороший керівник робить справи правильно, а от керівник – лідер робить правильні справи!

09.02.2024 12:09

Хороший керівник робить справи правильно, а от керівник – лідер робить правильні справи!

Лідерство починається з особистих та професійних якостей керівника. У цьому 08 лютого 2024 року переконалися учасники майстер – класу «Шлях від керівника до лідера» для керівників ЗДО громади (координатор Тетяна Стернюк, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Марина Гончарова, директор Забуянського закладу дошкільної освіти    «Ялинка»).

У своєму виступі Марина Віталіївна розкрила орієнтири успішного керівника, ознайомила з функціями, класифікацією лідерства, сформувала уявлення про природу лідерства, розуміння, що сьогодні потрібні лідери нової формації, які самі ростуть і прагнуть до максимальної реалізації свого лідерського потенціалу і потенціалу кожного в команді,  а також  активізувала учасників цікавими кейс-завданнями та цікавими тестами на визначення стилю лідерства директорів закладів дошкільної освіти.

Під час діалогів учасники дійшли висновку ,що  лідерству потрібно навчатись,  лідерство – це постійна робота над собою. Розвиток незалежної української держави, її розквіт можливі тільки за умови добре освічених , з глибоко-усвідомленою громадянською позицією лідерів, котрі виховуватимуть майбутні покоління.  

Тетяна Валентинівна, підсумовуючи роботу майстер – класу, наголосила, що сучасний директор  закладу освіти– це лідер, здатний вести колектив до визначених перспектив, переборюючи стереотипи, долаючи труднощі та перешкоди, упроваджуючи зміни.