Інструктивно-методична нарада для практичних психологів та соціальних педагогів

27.09.2022 15:04

Відбулася інструктивно-методична нарада для практичних психологів та соціальних педагогів "Діяльність психологічної служби у системі освіти в 2022/2023 н.р." (Координатор Олена Матейчук, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Людмила Левицька, практичний психолог ОЗО Червнослобідський ліцей).

Сьогодення насичене новими ідеями розбудови освіти з урахуванням реалій воєнного стану. Нові соціальні умови спонукають до кардинальних змін і в роботі психологічної служби: у фокусі уваги фахівців опинились піклування про здоров’я, психологічний комфорт, безпечне середовище та емоційна підтримка усіх учасників освітнього процесу.

Олена Матейчук розповіла про зміни у нормативно-правовому забезпеченні психологічної служби в умовах війни та новини про реалізацію міжнародних проєктів з питань психологічної допомоги та наслідків пережитих травматичних подій, пов'язаних з війною. Увагу присутніх було зосереджено на безпековій складовій освітнього процесу та збереженні ментального здоров׳я під час війни.