Про заняття творчої групи вчителів англійської мови

15.03.2023 12:51

Розвиток інклюзивної освіти в Україні свідчить про те, що суспільство стає на шлях захисту невід’ємних прав людини. На сьогодні це пріоритетна державна проблема, яка є складовою Нової української школи. «Упровадження інклюзивної освіти в умовах НУШ» і стало тематикою засідання творчої групи «Розвиток творчої компетентності вчителів англійської мови у контексті завдань НУШ», яке відбулося 14 березня 2023 року . 

Координатор Тетяна Дзюба, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівник Олена Гончар, учитель англійської мови Королівського ліцею.

Учасники творчої групи обговорили аспекти оцінювання учнів з особливими освітніми потребами.

Тетяна Михайлівна підготувала до розгляду методичні рекомендації для вчителів англійської мови, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами, ознайомила з методичним посібником "Виявлення, подолання труднощів, опанування навички читання в учнів загальноосвітніх навчальних закладів".

 Олена Миколаївна за допомогою презентаційних матеріалів окреслила проблемні аспекти інклюзивної освіти , охарактеризувала її головні поняття й категорії ("інклюзивна освіта", "дитина з особливими освітніми потребами", "індивідуальна програма розвитку", "інклюзивно-ресурсний центр"),  зупинилася на ефективних шляхах долучення батьків до освітнього процесу, завданнях щодо забезпечення дітям можливостей для повноцінного навчання й виховання.

Наталя Мелашенко порадила учасникам засідання, як підтримати дітей з особливими освітніми потребами під час війни, а також ознайомила з україномовним  додатком  «Digital Inclusion» з піктограмами для комунікації, який допомагає в альтернативній і додатковій комунікації.

  На завершення педагоги поділилися власними рекомендаціями щодо роботи з дітьми з ООП на уроках іноземної мови.